ciało i dusza
twoja krew i łzy
miłość i smutek
nieogarniony
perły i ludzie
kruki i lilie anioły
zgoda i dusza
skaza i ta blizna dawna
zabliźniona
wina błogosławiona
jedna pulsująca rana
jak rosa poranna
we mgle zagubiona
dzwonki świetlane
ta druga strona
gdzie zawsze chciałem iść
choć serce takie ciężkie jest
nie umiem zapomnieć
dzisiaj niektórzy z nich
wysoko siedzących
za życia więdnących
chcą wypić twoją radość
odebrać młodą świeżość
by zabić lawinę uczuć
niektórzy z nich
już nieodnalezionych
zbutwiałych teologii miliony
księgi w proch rozsypane
ciało i dusza nienazwane
tylko jeden nieśmiertelny
słońca zmartwychwstanie
Dodane przez Roberto
dnia 26.07.2009 06:37 ˇ
6 Komentarzy ·
529 Czytań ·
|