Zrobisz dla mnie świat?
pytam z buźką otwartą.
Będziemy ty i ja
i chcę by świat był bajką.
A skoro będziesz autorem
to jeszcze mnie zaczaruj
pomaluj innym kolorem
ja chcę być zaczarowana
i gubić wciąż uśmiechy
i zostać roztrzepana.
I jeszcze chcę być potworem
z wielkimi zębiskami,
który będzie pożerał
autora swymi oczami.
A potem muszę być wiedźmą
w chatce na łapce w lakierku
będę gotować mikstury
z najlepszych chwil obierków.
I będę jeszcze smokiem, królewną no i sobą
Ty zostań jedną osobą
Pal fajkę lub nie pal fajki
tfuuuuu, nie chcę szczęśliwie kończyć,
wolę gdy nie kończą się bajki.
Dodane przez Gudrun
dnia 18.07.2009 17:26 ˇ
6 Komentarzy ·
590 Czytań ·
|