każde pokolenie ma swoją próbę
taki czas gdy trzeba wybierać
wypłynąć na głębokie wody straty
rozliczyć się ze swoich skłonności
każde pokolenie ma szansę naprawić świat
tylko jak tego dokonać w pędzącym pociągu
w kierunku utraty własnej godności
w pragnieniu miłości bez Boga
każde pokolenie ma swoją pustynię
po której błądzi i szuka celu
niezmienny jest człowiek w swojej naturze
niezmienny jest Bóg w swojej mądrości
każde pokolenie staje pod krzyżem odrzucenia
gdy miłość ważniejsza jest od prawa
w każdym pokoleniu ukrywa się prawda
dobra tyle w człowieku ile zagląda do wieczności
Dodane przez kazek
dnia 12.07.2009 08:23 ˇ
6 Komentarzy ·
654 Czytań ·
|