może słyszałeś o Marguerite Yourcenar. o kobiecie
i jej kobiecie. o epokach zawiązanych w chmury.
największe zbrodnie popełnia się w ciszy, z wyrzutami
schowanymi w pęcherzyku lewego płuca. są jak bajki,
po których przychodzi spokój. fala uwolniona
od myśli i piany. nie mamy w sobie grzechu,
to tylko tęsknota porozrzucanych gwiazdek na suficie,
mała modlitwa o znalezienie poziomki.
słyszałeś może o Grace Frick, o kobiecie
i jej kobiecie?
Dodane przez Joanna Manna
dnia 05.07.2009 11:44 ˇ
7 Komentarzy ·
791 Czytań ·
|