akurat dziś mamy piękny wschód słońca
(czasami deszcz dzwoni w szare szyby)
kawa paruje niezależnie od temperatury
resztki ostatniej nocy plączą się pod stopami
ballady i romanse schowane za zasłonką
wieczornym popołudniem otworzymy okno
ostry nóż rozdziela noc od poranka
smaruje słodkim wspomnieniem uśmiechu
codzienność dziś jest słoneczna i zwilżona rosą
wyschnie i straci nieco blasku w kurzu spraw
ostatni pocałunek wrócimy do siebie
czym prędzej by znowu zacząć żyć
Dodane przez eshiraz
dnia 24.04.2009 09:14 ˇ
5 Komentarzy ·
886 Czytań ·
|