...tylko szczekanie psów wokół palca
i zmechacone jaszczurki
nawet wody eufratu nie zakłócą snu
można wtedy spróbować się ślizgać
po zasychających falach lub przechodzić
równik na zgiętych łokciach
ciekawe jaki kolor
ma wtedy strach kiedy
mówią o domykaniu figur i podskórnie
łamanych masztach
(...)gdzieś pod skandynawskim niebem
znów przyjdzie niedomagać lecz ciągle zdolny
na przyjęcie cudów wystarczy odrywać
kawałki mięsa od kręgosłupa
by stanąć na równe nogi
Dodane przez ozon
dnia 12.03.2007 08:13 ˇ
14 Komentarzy ·
1414 Czytań ·
|