Inny! Nigdy nie mogę Cię ogarnąć!
Tylko patrzę spokojnie na Twoją twarz,
Wypowiadam do Ciebie ciche słowa,
Mówimy do siebie - milcząc jedynie...
Moje myśli są większe niż ma mowa,
Mają one związek z tym co jest w sercu...
Nieskończonością staram się wiązać - nas!
Stanowi to realne doświadczenie.
To wszystko, kierowane do Innego -
Jest nieogarnięte i przekraczające,
Choć zawarte w małej relacji z twarzą...
Nieskończoność Innego jest już w jego -
"Zewnętrzności" ona jest wykroczeniem
Poza zdolności zrozumienia świata
Dodane przez transcendent
dnia 28.12.2008 12:36 ˇ
3 Komentarzy ·
599 Czytań ·
|