wciąż w pamięci tamta noc
neony przez mrok samotne parkingi deszcz
za wycieraczką gorycz mocnej kawy
przedmieścia stolicy pięć minut przed świtem
w szpitalnej stróżówce dobra twarz Charona
zimna poczekalnia ulotki jak cierpieć
malcy w wyklejance dziewiątego kręgu
budzeni z morfiny światłem jarzeniówki
"pozwolili zostać?
tak dziś pozwolili"
podsłuchana rozmowa weszła pod paznokieć
wiadrem z mydlinami mlecznym wzrokiem matki
grymasem zwątpienia obok papierosa
/dogasał jak dziewczynka kilka pięter wyżej/
spektakl normalności na krawędzi piekieł
przesunięta w kolejce cudem odroczona
odliczam od początku wszystkich w naszym domu
powielam ich i siebie nie marnuję czasu
w równoległym świecie znów zapadła cisza
Dodane przez Hanna Dikta
dnia 19.11.2008 21:35 ˇ
12 Komentarzy ·
856 Czytań ·
|