tylko ci powiem że umiesz mamić
sklejając słowa wersami pragnień
uczucia mężczyzn chyba masz za nic
wołając chodźże niech wreszcie stanie
za dość cierpieniom tych w nas ukrytych
chociaż różowe zwiesz je szafirem
tłamsiłaś noce co niespożyte
gorącą miłość okryły kirem
teraz jak źródło strofami tryskasz
przyciągasz owszem jak łaźnia w Peszcie
ta nasza miłość miała być czysta
a dzisiaj krzyczysz no właźże wreszcie
w ten ogród kwiatów skropionych rosą
dojrzyj stokrotek radości tycie
mogłaś mieć niebo z gwiazdami nocą
gdybyś kochała przez całe życie
Dodane przez grafoman
dnia 18.10.2008 17:07 ˇ
7 Komentarzy ·
826 Czytań ·
|