(Irlandzka litania)
Anno Skrzydlata
Aniele Tęsknoty
-która nie chce być daremna
Pisana wiatrem
dźwiękami dud i skrzypiec
w sukienkach do kostek
na szczycie klifów
Wsparta na ramieniu św. Patryka
wypatrujesz znaków Brendana Żeglarza
który powróci łodzią pełną zboża
i opowieści o dobrych ludziach -
- by odkryć kobietę.
Z duszą na ramieniu
jak zmarzniętą mewą
na głazie obok sączę
piwo którego nawarzyłem.
Opiekunko moich wrzosowisk
wzrokiem czesząca pióra albatrosów
Strażniczko fal bijących głęboko
zostań
wytrwaj
bądź
Dodane przez admin
dnia 01.01.1970 00:00 ˇ
1439 Czytań ·
|