Dostałam angaż
byłam tam gdzie
prawda łączy się z kłamstwem
Dostałam angaż
robiłam rzeczy
których nie powstydziłby się
żołnierz i rozpustnik
Dostałam angaż
widziałam ludzi
co pili z talerzy
i dobrze jadło im się ze szklanek
Dostałam angaż
zarabiałam tyle że
starczyło pieniędzy
na ludzką krzywdę i nie przeczytanie
nieznanej książki
Dostałam angaż
miałam szefa który
dowodził mną
Dobrze i Źle
co łączne jest jak słowo
ze znakiem
Dostałam angaż
miałam czas
na nie spostrzeżenie powodu
jego braku
Dostałam angaż
z którego nie wywiązać
się nie potrafię
Dostałam angaż
i uczę się alfabetu
zbieram litery, układam
wyrazy
Dostałam angaż
by nauczyć kochać
Dostałam angaż
tylko po to
aby przekonać się
że jestem bezrobotna
Dodane przez lusia
dnia 07.07.2008 09:33 ˇ
8 Komentarzy ·
651 Czytań ·
|