Autor |
RE: Czego warto posłuchać? |
Magmika
Użytkownik
Data rejestracji: 28.04.10 |
Dodane dnia 11.05.2010 10:24 |
|
|
Gdy chce sobie poprawić humor słucham Duchów lub Gościńca. Gdy słyszę hymn rozpustników do słów Adama Ziemianina(które też pisał dla SDM) od razu mi się mordka uśmiecha ;) Jeśli chodzi o kobiece głosy ciężko mnie zadowolić. Lubie prostotę, bez manieryczności. DOROTO dzięki za link, przesłuchałam,szkoda, że tak mało, nawet ciekawie się zapowiada, poszukam jeszcze w sieci . BOGDANIE na pana Maleńczuka mam uczulenie :) a raczej na jego głos. |
|
Autor |
Magmika
Użytkownik
Dodane dnia 11.05.2010 10:03 |
|
|
Ja kiedyś zakochałam się w SDM, uwielbiam te starsze wykonania poezji Stachury, Leśmiana. Ostanie trzy płyty to zupełna zmiana zespołu, odważne teksty Rybowicza, już nie takie lekkie w odbiorze, trzeba się wsłuchać. Dojrzalszy głos Myszkowskiego, gra cudowna, gitara, skrzypce, na żywo brzmi fenomenalnie, perfekcja w każdym calu. |
|
Autor |
Magmika
Użytkownik
Dodane dnia 11.05.2010 09:52 |
|
|
Chciałam, by każdy mógł podzielić się tym czego lubi słuchać, co kiedyś chwyciło go za serducho. Może ktoś inny, czytający ten temat znajdzie coś dla siebie. I chodziło mi raczej o konkrety Szady siebr Danielu. |
|
Autor |
Szady siebr Daniel
Użytkownik
Miejscowość: Mazury
Data rejestracji: 12.06.09 |
Dodane dnia 10.05.2010 21:24 |
|
|
Polecam Ci wszystko, co tylko nazwiesz Muzyką. Poważnie, nie ma nic lepszego. Czasem można też posłuchać nie-muzyki. Pomaga w odróżnianiu.
Pozdrawiam
|
|
Autor |
Dorota Bachmann
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 12.10.08 |
Dodane dnia 10.05.2010 14:42 |
|
|
http://www.agnesband.art.pl/ |
|
Autor |
Bogdan Piątek
Użytkownik
Miejscowość: Gliwice
Data rejestracji: 24.08.08 |
Dodane dnia 10.05.2010 12:39 |
|
|
MAGMIKO-tyle jest tego. A ja Cię zaskocżę , jeżeli znajdziesz gdzieś "Pan Maleńczuk", bądz tego wykonawcy - "piosenki z ulicy ", bierz od razu . Mało kto pamięta, iż właśnie Maleńczuk( nie pamiętam roku- 96? 97? zdobył Fryderyka w kategorii poezja śpiewana. W razie czego jeszcze się odezwę:) |
|
Autor |
Czego warto posłuchać? |
Magmika
Użytkownik
Dodane dnia 10.05.2010 12:24 |
|
|
Poezja śpiewana, piosenka poetycka. Co polecacie? W czyim wykonaniu? |
|