Autor |
RE: Werdykt konkursu na wiersz o poezji |
Fenrir
Użytkownik
Miejscowość: Dania
Data rejestracji: 10.03.07 |
Dodane dnia 06.05.2009 11:52 |
|
|
tommy, gratki!!!!
)))
Pozdrawiam |
|
Autor |
Christos Kargas
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 11.09.07 |
Dodane dnia 06.05.2009 06:26 |
|
|
Moje gratulacje. Muszę jednak przyznać, że ten ostatni wers mnie cokolwiek wkurzył i to nie tylko od pierwszego czytania. Nie odebrałem do siebie, ale po co sprowadzać wiersz do piwnicy takimi quasi-humorystycznymi wstawkami? Chyba, że to realizacja "przepisu" a la Jacek Sojan, bo zauważyłem, że w innym wierszu (też konkursowego?) autor zakończył czymś w stylu, "kto czytał ten trąba", chyba że mylę autorów, ale nie wydaje mi się. Wiersz (poza ostatnim wersem) jest rzeczywiście taki, jak w opisie werdyktu i gratulacje się należą za wygraną. |
|
Autor |
kukor
Użytkownik
Miejscowość: kukorzewo
Data rejestracji: 13.03.07 |
Dodane dnia 06.05.2009 06:05 |
|
|
tommy jantarek graba :)
(20 minut obrad? jakoś mało burzliwe te obrady, ale może to łikendowe przemęczenie daje o sobie znać ;p )
Wisi mi kto wisi na latarni
A kto o nią się opiera
Grabaż |
|
Autor |
bols
Użytkownik
Miejscowość: wrocław
Data rejestracji: 26.10.08 |
Dodane dnia 05.05.2009 21:05 |
|
|
Bardzo fajny wiersz, gratuluję.
bols |
|
Autor |
Werdykt konkursu na wiersz o poezji |
Rafał Gawin
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 10.03.07 |
Dodane dnia 05.05.2009 20:54 |
|
|
Jury w składzie:
Magda Gałkowska (przewodnicząca),
Dorota Surdyk
i Rafał Gawin
po zapoznaniu się z 23 wierszami i nie zdyskwalifikowaniu żadnego z powodów regulaminowych,
po trwających blisko 20 minut obradach za pośrednictwem komunikatora gg, postanowiło:
1. jednogłośnie przyznać nagrodę główną autorowi wiersza "bzdurka na Po" posługującego się w Serwisie nickiem tommy jantarek, za "zadziorność, niekonwencjonalne podejście do tematu i dyscyplinę" (cytat za gg);
2. nikogo honorowo nie wyróżniać (każdy z jurorów miał inne propozycje) - w związku z czym jury pragnie podkreślić, że poziom zgłoszonych wierszy i tekstów był wyrównany.
Jury gratuluje zwycięzcy, który po zasłużoną nagrodę - najnowszą książkę Edwarda Pasewicza Pt. Drobne! Drobne! z dedykacją - może się zgłosić do przewodniczącej jury za pośrednictwem PW.
Edytowane przez Rafał Gawin dnia 05.05.2009 20:56 |
|