autorze spoza wieku w którym urosłem
jakbym brał udział w poruszeniu na rynku
na twój temat uchwyciłem zaledwie strzęp
w rzeczywistości jednak odbywają się prace
robotnicy remontują anteny na kominie ciepłowni
słowa niosą się jak wcześniej przy montażu i wcześniej
stąd widać jak daleko rozciąga się misa
kawałki krajobrazu świeże jak odpryski emalii
popołudniowe światło wymywa przechodniów
podziwiam ciebie na ścieżce jak należy
choć pewnie nadszedłbyś o świcie ciasną ulicą
mimo że w pierwszym tle fresku ktoś inny
Dodane przez samozrzejmie
dnia 17.04.2008 09:30 ˇ
4 Komentarzy ·
650 Czytań ·
|