pławy? ryby w occie. trójząb włożony do ust
rozpuści się, ślina przeniknie do stopu. opłatek
to gruda białego piasku nad ciemnym stawem,
łacha na rzece. na obrusie rdza i olej, czerwone
wino. chleb jest ciałem, zjemy je przy wspólnym
stole. z naszych rozmów Wieża Babel wzniesiona
z ości. podamy sobie ręce nad spoczywającym
na talerzu karpiem, położymy obok noże. krew
nie woda - teraz rzadka jak kompot. pierwsza
gwiazda jest gorąca, czy zimna? co wycieknie
z ust ostatnie - słowo w kształcie rozgwiazdy?
wnieśliśmy drewno do domu, szykujemy
narzędzia i ozdoby. będziemy nucić pieśni,
sposobić drzewko. my - Legion.
Dodane przez Piotr Gajda
dnia 20.01.2008 16:34 ˇ
9 Komentarzy ·
909 Czytań ·
|