Z uczuciami to ostrożnie
nie bujać i nie kiwać
w tym wieku mogą zwymiotować
i chwila przestanie być przyjemna
a staramy się przecież łagodnie
iść przez życie skrajem
ścieżek wydeptanych tradycją
wielu naszych poprzedników
nie zawsze udaje się zadowolić
otoczenie dla kanonów łaskawe
bo każdy jest inny i czasami
pokazuje swoje prawdziwe ja
i to jego ja niepokorne
miotane własnymi lękami
jest tak na prawdę prawdziwym
znakiem rozpoznawczym
Pani X i Pana Y
Dodane przez klakson
dnia 07.01.2008 22:37 ˇ
1 Komentarzy ·
941 Czytań ·
|