Dla Ciebie co roku o tej samej porze zasiadam przy stole
Czekam na pierwszą gwiazdkę by odpakować ciekawość
Kolendy same pchają się na zewnątrz, ja tylko ruszam ustami.
Zmuszam się do śmierdzącej olejem ryby ...
Nie chce zadławić się ością, dopiero po dziewiętnastej
O północy nic się nie dzieje ...
Zasiadam w zimnej, kościelnej ławce czekając na cud
Zwierzęta nie mówią ludzkim głosem, to ta mała dziewczynka
Wtedy zdaję sobie sprawę, że to tylko tradycja ...
Dodane przez kajalek
dnia 20.12.2007 15:59 ˇ
11 Komentarzy ·
688 Czytań ·
|