w świetle słońca wyraziste kształty
słowem - Venus
podnoszą ciśnienie temperaturę
i płynie świat oceanów życia
kiedy gęstnieją chmury
staje się niewidoczna
wiatr słoneczny bombarduje
rośnie temperatura
gorąca Venus spycha
w przestrzeń niewidoku
otwierają się niebiosa
wyparowują oceany
brzegi ziemi postrzępione wiatrem
chyba kończy się cykl życia gwiazdy
przed wschodem wyłania się z nocy
blisko ziemi najjaśniejsza
bogini miłości
wewnętrzne ciepło
gwałtownych przekształceń
wdzięk urok pożądanie
jakby strącały w nieznane
|