Nie mam, widzę u kogoś rzecz pożądaną
Nie przejdę obok z obojętnością
Moc posiadania mi nie pozwala
Lepiej zdobyć i mieć
Za cenę czyjegoś życia?
Mam. Moje. Nieważne że mało warte
Moje i tylko moje. Nikt mi już nie odbierze
Nie miałem, dlaczego mam nie mieć?
Życie odeszło w cień? Trudno
Mógł oddać
Rzesza rzeczy moja dookoła
Cmentarz sumienia ofiar posiadania
Było minęło. Dzisiaj jest moje
Podziwiam sam siebie za trud "pracy"
Dopóki ktoś mi nie odbierze
Dodane przez Absolutus Miles
dnia 28.05.2023 23:02 ˇ
4 Komentarzy ·
199 Czytań ·
|