ćwierćnuta dla szczęścia w rozszerzonych źrenicach
dla nieśmiałego dotyku zielonej wody
i kwitnącej pomarańczy
podobnej do skrzydeł łabędzich
bemol dla babiego lata, które fruwa w błękicie nadchodzącej jesieni
i dla nektaru spływającego z kwiatu przeszłości
półnuta dla polnego konika i jego zespołu
za czas wypełniony łagodnym śpiewem wiatru
i ścieżkę, na której znalazłam uskrzydloną wyobraźnię
klucz wiolinowy dla chwili, której nie zapomnę do końca życia -
chwili wody, pomarańczy, pajęczyny i świerszcza
gamy szczęścia
Dodane przez Irena Plucińska
dnia 31.03.2023 19:26 ˇ
3 Komentarzy ·
164 Czytań ·
|