Nie jestem rybakiem ludzi,
nie jestem rybakiem śmierci,
nie jestem rybakiem serc
bo nie mam takiej sieci.
Idę drogą za Tobą
przez całe swoje życie,
w nadziei że kiedyś
cały przed Tobą stanę.
Ty wtedy mnie osądzisz.
Czy będziesz moim Panem?
Czy może mnie odtrącisz
i ześlesz w nieznane
lub do gorących piekieł?
Wtedy nie będę Twoim,
nie będę już człowiekiem.
Jednak gdy mi pozwolisz
i znowu zmartwychwstanę
wszem ludziom będę głosił,
że tylko Ty jeden
jesteś dla nich Panem.,
za którym zawsze stanę.
Zmień się już dziś
i za Chrystusem idż.
Nie czekaj na apokalipsę.
Dodane przez kusyl
dnia 22.01.2023 17:43 ˇ
4 Komentarzy ·
247 Czytań ·
|