Goliat zabił Dawida, wszyscy się cieszą, niektórzy opłakują.
Należało mu się, Dawid był słabszy, a Goliat silniejszy.
Goliat jeszcze raz zabił Dawida, wszyscy się cieszą, niektórzy opłakują.
Odwracają głowy tylko, nie chcąc wiedzieć, słyszeć, patrzyć.
Goliat jeszcze raz zabił Dawida, wszyscy się cieszą, niektórzy opłakują.
Przecież Dawid miał celną broń, a Goliat gołe ręce.
Ustawiają się w kolejce po żydowskość i ci co się śmiali i ci co opłakiwali.
Teraz to modne, wszak nie ma już Żyda. Teraz tylko nie wypada się cieszyć.
Dodane przez Olenka1655
dnia 03.09.2021 14:41 ˇ
3 Komentarzy ·
304 Czytań ·
|