Obserwuję pelargonie i okna, jedno, drugie, w trzecim już świecą królewsko złamane lilie.
Spaceruję pośród budynków, jeden, drugi, w trzecim już błyszczy szybko królewski rozmach architekta.
Stąpam między klombami, jeden, drugi, w trzecim już pachnie alergicznie królewska zieleń.
Widzę bieliznę i balkony, jeden, drugi, w trzecim już oszukuje klaustrofobicznie królewska przestrzeń.
Obracam się wkoło widząc wszystkich tych ludzi.
Patrzę z dołu po królewsku, uzurpatorka królowa oszustka.
Dodane przez Olenka1655
dnia 06.08.2021 10:41 ˇ
3 Komentarzy ·
246 Czytań ·
|