zatęchłe porty beneluksu - kolejnech dni
smar i rdza przy rozlanym paliwie
a w śniętych rybach święty spokój
do wysp bezpieczniej obrócić się plecami
nie słyszeć nie czuć nie widzieć
zaciśnietych w niemym krzyku ust
śniadych podróżników w ziemie obiecane
po terapii o przemocy wypłukana kieszeń
przemocowe żucie mięsa przemocowe picie
przemocowy odpoczynek
w imię Ojca przemocowy Jezus Chrystus
pod pomnikiem amsterdamskiej prostytutki
można stać się lepszym nawet
przed jury szanownym wysokim sądem
najwyższym
by na chwilę przyćmić fantomową pamięć
ultrafiolet i stroboskop - bas bas bas
może złoty środek na niezgodę z nocą
może niebo
choć na bladość trochę wstrząsu i trzy jednostki
zero er ha minus - kap kap kap
śpij już synku jutro będzie lepiej
nie mówić
Dodane przez pan_ruina
dnia 08.10.2019 20:33 ˇ
7 Komentarzy ·
421 Czytań ·
|