kłuj mnie póki jestem gorąca
niosąca wodę w dzbanie
żart na koszuli
ból w stawach
sztywniej
niech nie wyglądam jak bażant
wychodzący z łanu pszenicy
okryj
ciepłym uderzeniem serca
niech czuję że nic
garnie się do mych stóp
i próbuje nabrać znaczenia
niech zejdzie ze mnie
niepokój
o czystą kartę
mamonę
gwałt za granicą
mów mi że będziesz
teraz
zawsze
i na wieki.
amen.
***
nadal nie jestem w stanie
wyszukać dla ciebie
odpowiedniej puenty
Dodane przez tropicielka17
dnia 20.03.2019 14:06 ˇ
8 Komentarzy ·
570 Czytań ·
|