Na śniadanie mam odgrzane serca z lodówki
dłużej być nie mogły w zamrażarce. Były
Tam od walentynek. Dorzuciłem muszelki
z przedwczorajszego obiadu - makaronik Wenus
zmiękł od sosu i pasuje do nalewki
z pigwy. Cierpkie resztki poplamiły karty
trzy ostatnie z pięćdziesięciu opatrzonych
afirmacją w różu - Dla Jedynej. Kupię
pączki porozwieszam na gałęziach w parku
- tłusty czwartek - zlecą się wulgarne mewki
czarne kraki z długą szyją mnie obtoczą
swoim głodem. Taki zakon bo pamiętam
zwrot od dawna że wraz wiekiem rosną szanse
na uczciwy związek do grobowej deski
Dodane przez Brat Zbigniew
dnia 28.02.2019 14:11 ˇ
4 Komentarzy ·
517 Czytań ·
|