znowu
grudzień
idą Święta
wiele
uczynić
wcześniej
należy zanim
do żłóbka trasę
wybierzesz, by gdy
pierwsza
rozbłyśnie
gwiazda na niebie
stół wigilijny czekał
na Ciebie, przy nim bliska
serdeczna
cała Rodzina
to czas opłatek
dzielić zaczynać
i popróbować potraw
dwanaście, toast wznieść
z suszu kompotem, aby kolędy
zaśpiewać
z polotem, oddać
Dzieciątku należną chwałę
by błogosławił nas przez rok cały
pokój nam i tej ziemi na dłużej zostawił
Zdrowych
spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia
oraz szczęśliwego Nowego Roku 2018
/center>
Dodane przez Jane
dnia 17.12.2017 12:34 ˇ
7 Komentarzy ·
656 Czytań ·
|