Jakże Wam zazdroszczę
pozwólcie i mnie unurzać dłoń
w żółci i zieleni
albo w kolorach szalonych papug
i opryskać szaro-betonowy świat
wymyślony przez zalęknionych urzędników
Jestem naturą dlatego
często przypominam sztukę
lecz jestem także ponurą betonową ścianą
i słabą jak nadzieja
z której wyrosły te koślawe domy
oplatane fetorem wyobraźni
A więc pozostajesz tylko Ty - Inny,
który jesteś jak decyzja większości:
wymuszona wbrew woli
Dodane przez beata
dnia 23.08.2007 20:09 ˇ
9 Komentarzy ·
1046 Czytań ·
|