Rodaku!!!
... użyj swej głowy;
weź się zastanów, co pijesz...
Jeżeli wciąż jeszcze żyjesz;
toż to jest... wyczyn światowy!!!
Jaką przegryzasz zakąską?
gdzieś zgubił znajome smaki?
- salceson, ten "bele jaki"
z podgrzybkiem w occie lub gąską?
Jakiego szkła dziś używasz?
gdzieś podział swe musztardówki?
Czyżby za dużo gotówki,
bo Urząd Skarbowy kiwasz?
Oj, zbyt za dobra ta zmiana
(nie mówię o politycznej)
- może się skończyć tragicznie -
i wyjdziesz znów na barana...
Dodane przez bronmus45
dnia 16.12.2016 12:12 ˇ
12 Komentarzy ·
875 Czytań ·
|