-1-
wpada w ocean
jak piłka do koszykówki
precyzja mistrza
-2-
tysiące mil morskich
zmaganie pod prąd
zamknięte koło
-3-
samce przegonione
w królestwie matriarchatu
mądrość i siła
-4-
pożegnalne machnięcie
skrzydła motyla nad lustrem
do zobaczenia śpiewaku
-5-
łakomczuszek
objada się by przetrwać
śpi mocno
-6-
splecione szpony
powietrzny młynek skrzydeł
gruchot o bruk
-7-
ogłuszone wybuchami
złapane w lodową pułapkę
płacą życiem
-8-
bez mózgu
pracuje cała sobą
ziemia przyjaciółką
-9-
piewcy księżyca
powróciły do Yellowstone
zmieniły bieg rzeki
-10-
współdziałają zgodnie
tajemnica chemicznej komunikacji
stoi piramidą
-------------
przyjemnej zabawy odpowiedzi zamieszczam pod moim poprzednim utworem
Dodane przez Agatha
dnia 04.10.2016 07:19 ˇ
12 Komentarzy ·
885 Czytań ·
|