nie ma cie już z nami droga sol
list tej treści widniał na parapecie;
odkąd skończyłem czternaście zim
margit przerejstrowała języki norwegi:
tu fiord fortecę plączę
zimno zimniej
wciąż na północ droga s z
podwójnym przeczeniem rodu
t - jak tato by się rzekło
gdyby nie zabobon i
głupota niektórych liczb
pierwszych zatem tylko
chrust leniwie podsypany
rana odkażana solą
szałwia bezdechu,trud
antinarodzin: woda ognik
lód przyodzieje nam barwy
droga s gdy
krzyczysz na stosie w
fiordach stawiają cokoły
a żołnierze nato budują
domki letniskowe bo
w końcu lato mamy tej
zimy ogniopalna spójrz
raz jeszcze w cokół
nowego dnia, a potem
zamknij węglowe
oczy
Dodane przez lingue_zero
dnia 21.08.2015 04:15 ˇ
6 Komentarzy ·
650 Czytań ·
|