odśpiewane nuty odrysowane lęki
zadana matematyka równanie
wynik i rozwiązanie
suma dźwięków co jeszcze się odwdzięczą
może rozpieszczony kot ponoć się go nie zostawia
zostaje przygarnięty na zgodę bo podkradnie spojrzenie
i cały bałagan słów rzeczy niczyich przestanie drażnić
rozgarnie smutek w porównaniu
przyłoży plaster zimnego mięsa
do ciemności jak losu odmienianego
przez tysiące kawałeczków zagra
życie możliwości wchodzenia i wychodzenia
mówienia pojawiania znikania
tylko to odchodzenie
wolę myśleć że to pasma siwych fal
Dodane przez felicja
dnia 17.03.2015 23:47 ˇ
11 Komentarzy ·
685 Czytań ·
|