a oto on
oczy niebieskie
ciepło w nich
płonie ogień
mi marzną dłonie
a gdy już uporałam się z jednym takim,
pojawił się kolejny
pusty kieliszek
za daleko mam do ciebie
i nawet nie wiesz, że kości od ciała odchodzą
powoli
w ciszy
ratowałeś mnie tyle razy
mądrością z wszechświata,
gdzieś tam pod gwiazdami
kochana!
nie wybaczysz sobie nigdy,
że miecz do ręki wzięłaś,
przebiłaś mu skronie,
serce wypatroszyłaś,
dusze uwięziłaś...
Dodane przez on-the-hill
dnia 19.01.2015 22:48 ˇ
4 Komentarzy ·
504 Czytań ·
|