Gdzie się podziało: piękne,
Rozleniwione gorącem,
Lato radością pełne,
Palące rozgrzanym słońcem.
Chodzę i wszędzie szukam.
Po polach łąkach i lasach,
A tu kukułka kuka,
Wśród kniei wiatr chłodem hasa.
Z żalem zajrzę pod liście
I wołam głośno "Gdzie jesteś".
W gawrze jeszcze śpią misie
A z nieba pokropi deszczem.
Czasem zbyt głośno krzyknę,
Chodząc w tym deszczu samotnie,
Niebo na chwilę milknie
Po błysku coś nagle grzmotnie.
Ja rozsmucony wracam
Do baru gdzie tylko się upić
By rankiem leczyć kaca.
Ech lato, lato do d....
Dodane przez grafoman
dnia 08.07.2007 11:03 ˇ
8 Komentarzy ·
824 Czytań ·
|