I
dramat wypełnienia rozpoczął się
kiedy uzmysłowiła sobie
brak
złudzenia pokonały rzeczywistość
pomyłka stworzyła iluzoryczną bliskość
w istocie
pozostali obcy sobie
miłość ulokowała się poza nimi
dramat wypełnienia rozpoczął się w momencie
kiedy zrozumiała
jak pomyłka
jeden teatralny gest
jedno zużyte słowo
stworzyły złudną bliskość
gdy faktycznie pozostali sobie obcy
miłość ulokowała się poza ich wspólną mapą
dramat wypełnienia rozpoczął się w miejscu
w którym złudzenia
pokonały rzeczywistość
miłość którą niemal trzymali w garści
rozpadła się na kawałki
przyniosła koniec rozmaitych form życia
przyniosła brak
dramat wypełnienia wciąż trwa
i nie ma obiecywanego jutra
II
mężczyzna i kobieta zrodzeni z braku
śmiało patrzą w przyszłość
ręce wędrują po wystygłych ciałach
zatopieni w swoich potrzebach
wypełniają sobą pustą przestrzeń
wspomnienia karmią się
smutkiem goryczy
miłość ma galwaniczny smak
dramat wypełnienia nie ma końca
Dodane przez Mana
dnia 28.12.2013 21:51 ˇ
5 Komentarzy ·
547 Czytań ·
|