wczesne wino domowego chowu
znieczula aromatem zatapia horyzont
po tanich łykach bueny visty
zjawa Edka-macho w panamie
ze stałym rabatem na loda
utkniętym palcem wskazującym w nosie
i zjawiskowym napadem humoru
wycedził spomiędzy zajadu i ustnika
uwspółcześnioną wersję rzeczywistości
"zimno, kurwa"
tak, to nie wyglądało na latino
słońce wstydliwie ukryło rumieniec
czy długo jeszcze stare wina będą
sprzedawane przez młode kobiety
po zmierzchu.
                          buenos noches
Dodane przez xlax
dnia 11.07.2013 16:33 ˇ
6 Komentarzy ·
436 Czytań ·
|