primavera to takie ładne słowo
daję ponieść się urokowi błota
we włosach wierzb. w narzeczu
przemawiają do kwitnących uszu
z primaverą świat jest teatrem
siadasz z nią w pierwszym rzędzie
nie wiesz, czy cię już pokochała
czy jednak odejdzie z innym
powiewem wyszepcze banalne
'nie kocham cię, bo wolałeś lipiec'
śle skrzydlatych posłańców
ćwierćnuty na pięciolinii wysokiego
napięcia przeciągasz do świtu
uprawiasz wczesne poranki
w strunach przemoczonych skrzypiec
Dodane przez xlax
dnia 22.05.2013 10:54 ˇ
6 Komentarzy ·
412 Czytań ·
|