W życiu powstają różne zdarzenia,
Gdy nie ma się już nic do zrobienia.
Pragnąc naprawić wszelkie zepsucie
Czynimy jednak wielkie zatrucie.
Sztuką jest zatem przeżyć zgorszenie,
Biegnąc po życie poprzez zgrzeszenie.
Nie zbaczać nawet na bezpieczeństwo,
Szukać miłości taj jak przekleństwo.
Sztuką jest także znaleźć tą miłość,
Przechodząc drogę zwaną zawiłość.
Spotkałem się z takimi drogami
Były trudniejsze niż origami.
Sztuką jest zatem przeżyć szaleństwo
Powstaje z niego niebezpieczeństwo.
Jeśli nie można mieć ukochanej
Tej najwspanialszej i tej wybranej.
Sztuką jest także rozgryźć zawiłość
Przeżyć zatargi, przeżyć zażyłość.
Wszystko jest piękne, niezwyciężone
Poznaj, pozbieraj, gdyż jest zniszczone.
W życiu powstają różne zdarzenia,
Zatem mamy wiele do zrobienia.
Odrzućmy strach, rozgryźmy zawiłość
Największą z wszystkich jest bowiem miłość.
Dodane przez raffaello77
dnia 09.04.2013 13:22 ˇ
4 Komentarzy ·
645 Czytań ·
|