Wczesna wiosna
Marzec, kwiecień
Dobroczynne pojęć przeistoczenie
Siewcy, grabarze ziarna
Pogrzeb czynią narodzinami
Sprzeniewierzone sobie niebo
Żywym dzwonieniem
Wielki bunt przeciw Requiescat
Ogłasza
Deszczu zbawienna przewrotność
Podwójną rolę gra
Własnym spadaniem
Z ciężarem ziarna się mozoli
Ciężko dysząc w ziemię go wbija
I w górę dźwiga powoli
Ziemia zachowuje się nieznośnie
I umarli nie wytrzymują
Wstają z grobów drzewami
Czeszą się i myją
Zrzucają nadżarte garnitury
I przywdziewają nowe
W seledynowe prążki
I wprost nieprzyzwoicie
Wyszydzają śmierć
Dodane przez admin
dnia 01.01.1970 00:00 ˇ
1484 Czytań ·
|