krótkie zdanie:
Jestem.
stwierdzenie pośrednie:
Może jestem.
albo:
Morze, jestem.
albo:
Byłam.
Zgwałcona.
Złamana.
Spalona.
Zapałka.
Dziewczynka.
Z.
dopóki
nie ogarniam czerwonej przestrzeni zagubionych
na tle zachodzącej miłości
pomiętej koszuli i ciasnej bluzeczki
na czworakach stąd wyjdę
na czworakach podziękuję
tej pani wymarłej
i jej zupie przesolonej
dzięki którym
koniec świata jednak będzie
bądź ostatnim mym wierszem
na wspak bez wzroku co się na mnie patrzy
usilnie próbując
zmyć z siebie grzech
denaturatem
zabijaj się dotąd
aż cię odratują
(absurd!)
Dodane przez tropicielka17
dnia 27.07.2012 11:01 ˇ
5 Komentarzy ·
508 Czytań ·
|