na piachu kościec mamuta
jakby nie było prostszych znaków żeby pokazać
skąd nadciągną fale z roztopionych lądolodów
ewentualnie huragan
albo śpiew nawróconych niekoniecznie
w podeszłym wieku
a może to będą drgania od grobowych westchnięć
szczyt fazy rem
takie mam skojarzenia gdy usiłuję zrozumieć
obrazy salvadora dali
bez powodu bo ze względu na swój charakter
winienem kształtować wrażliwość
statyką pejzaży impresjonistów
umrzeć na trzeźwo to już inny wątek
raczej o bezbarwnym odcieniu
Dodane przez Andrzej Kręty
dnia 06.07.2012 03:35 ˇ
9 Komentarzy ·
707 Czytań ·
|