Hymn 129 - "Początek rzeczy"
"Niebyt nie istniał wtedy, ani byt nie istniał"
okrągłe spojrzenie kości które wzeszły na świat
błyszczy utkwione w przestrzał powietrza
bez punktu stycznej konkretu
obraz maże się deszczem rozlanym na kartce papieru
na której giną kontury bledną kształty
plamy przesiąkają na wylot
niebyt wygina się w łuk zastyga
tulę ciepłe dłonie moich dzieci
zamilkłych na moment zatrzymanych w biegu
niepewnych odkrytą tajemnicą
że można nie istnieć
Dodane przez Vidal
dnia 29.05.2012 09:58 ˇ
4 Komentarzy ·
663 Czytań ·
|