Umierać należy bez żadnych zaległości - Wojciech Tochman
Świat trwa tylko 15 minut
Lubię opowieści. Wszystkie.
Te przebrane w grube warstwy kurzu
i te, które znalazłem na półkach
znoszonych od książek. O tobie
lubię te opowieści. Spakowane w walizkę
spacerują na palcach kołatających szyn.
Dworzec źle znosi takie historie.
Kręci się wokół nas (wygłodniały
jak gołąb, który czeka, aż spadnie
na ziemię strzępek zdań).
...cieszę się że tu jesteś
Nie patrzymy sobie w oczy
sztywne od zimna. Po cichu
pustoszejemy między ludźmi.
Wojna trwa tylko 30 sekund
Dyspozytorka skwierczy z głośnika
melodią kolejnych odjazdów.
Zaplanowała nas w swoim rozkładzie.
W jej dossier nie ma już miejsca na milczenie.
Dodane przez nAzGuL22
dnia 01.11.2011 09:42 ˇ
2 Komentarzy ·
608 Czytań ·
|