1.
mała niedźwiedzica jeszcze śpi
na Spitzbergenie wiosna zaczyna się pluskiem wody w kamieniach
wtedy wieczna noc ustępuje miejsca wiecznemu dniu
ciemności przeprowadzają się na drugą stronę księżyca
uwielbiam patrzeć na jego lustrzane odbicie
w wodzie/zaczyna się wiosna
a mała niedźwiedzica ciągle śpi
2.
dziś nad ranem spadła temperatura
Celsjusz śmieje się z Fahrenheita
biel ścian przypomina mi góry lodowe na Morzu Barentsa
czas północny zmienia się powoli w południowy
obiecali że odwiążą mnie od poręczy
mam dość zimy w pokoju bez klamek
jutro przyjdzie do mnie wiosna
Dodane przez frank01
dnia 27.01.2011 18:57 ˇ
9 Komentarzy ·
907 Czytań ·
|