właśnie skończyłem pisać
ale moje palce jeszcze o tym nie wiedzą
patrzę jak głaszczą
ucieleśnienie abecadła
to dobra gra:
właśnie skończyłem pisać
ale moje palce jeszcze o tym nie wiedzą
patrzę jak głaszczą
ucieleśnienie abecadła
to dobra gra:
wstępna
jeśli piszą erotyk
słów
gdy tworzą dziecięcą rymowankę
pozorów
o ile same wiedzą czego chcą
staram się nie psuć
nastroju niedostatkiem ciszy
urzeczony i wpatrzony
w osobliwość tańca
rąk, brzmień i skojarzeń
kiedy żar rebelii
samoistnie wypali
niezależność moich kończyn
spojrzę w ekran
może dostrzegę
zwęglony niedopałek wiersza
Dodane przez ga_ro
dnia 12.01.2011 08:49 ˇ
8 Komentarzy ·
744 Czytań ·
|