- Ach, dlaczego?
Placze w majowy wieczór wiatr
- Dlaczego?
Budzi o świcie wołając ptak
- Dlaczego?
Pyta siejąc miodową słodycz akacji kwiat
- Dlaczego?
Mówi jedwabista zieleń traw
- Dlaczego?
Echem odzywa sie szemrząc cicho, wśród sitowi staw
- Dlaczego?
Pyta się drżący, samotny liść
Dlaczego musiałeś iść?
Na kirze nocy gwiezdne słoto lśni
Słać z kosmicznej dali to pytanie mi
- Dlaczego?
W ulicy gwarze, południa skwarze
tylko to słowo tkwi -
dlaczego?
- Dlaczego?
Pyta się drżący, samotny liść
Dlaczego musialeś iść?
Echem mi cały świat.
Dodane przez promień słońca
dnia 04.12.2010 16:02 ˇ
10 Komentarzy ·
689 Czytań ·
|