Świat, jaki nas bezpośrednio obchodzi, jest w stadium, które,
choć stanowi drobny ułamek wieczności,
posiada wielkie znaczenie dla naszych celów.
Norbert Wiener
na antenie przysiadły wrony - po dwie
we dwie raźniej na mrozie
ten kryształkowy puch to fałsz - to śnieg
prawdziwa natura umyka dłoniom
dłoniom i ich tworom
najdłuższa jedna minuta tu - na dworcu
i ty wracasz kochanie
lub ja odjeżdżam albo dopiero chciałbym
żaden bezruch nie wstrzyma - o nie
to przecież uśmiech kochanie to prawie
kochanie chęć śmiania
i obejmowanie
Dodane przez samozrzejmie
dnia 04.09.2010 06:59 ˇ
5 Komentarzy ·
657 Czytań ·
|