Gdyby śmierć zamiast śniegu?
Zdjęcia, hasło, dookoła.
Tutaj ma cienie, tam kredki.
Podkreślone oczy. Malowałam
się w wodzie - owoce wiszą
i widzą. Każdy ząb z osobna,
całe to "śnienie", te ryby
na dnie wanny.
Możecie to wyminąć? Zamienić
na wzmianki o ciele? W tym
morzu, jakim niewątpliwie jest
układ (krew: w tą i z powrotem,
w tą i z powrotem,
w tą i z powrotem) - widzę
odwołania; zieleń, ziarno.
Europa. Dosyć uogólnień.
Każdy sprzeciw jest na pokaz.
Dodane przez Tomaszek Halfka
dnia 16.04.2007 19:50 ˇ
15 Komentarzy ·
1055 Czytań ·
|