Luźne drobiny prawdy przemyci
najpierw gra wstępna, prawdziwe czary.
Nie wnikaj w sedno mej tajemnicy
na pierwszej randce, bo to ją spłyci
do interesu. Klimatu zarys
luźne drobiny prawdy przemyci,
więc się postaraj, a błysk źrenicy
więcej ci powie. Staną zegary.
Nie wnikaj w sedno mej tajemnicy
także po latach - już emeryci.
Niema rozmowa oczu zszarzałych
dalsze drobiny prawdy przemyci,
może bolesnej, lecz bez różnicy,
gdy nad uczuciem czuwa rozmaryn.
Nie wnikaj w sedno mej tajemnicy,
po prostu kochaj, tym mnie zachwycisz.
Miarą miłości - miłość bez miary,
luźne drobiny prawdy przemyci
wnikając w sedno mej tajemnicy.
Dodane przez Zofia255
dnia 06.01.2010 05:00 ˇ
1 Komentarzy ·
1026 Czytań ·
|