W oczach dziecka jest miłość
kobiety i mężczyzny
Jest też napisane
jak pokochać świat
taki mały
mieszczący się w kołysce
albo w dłoniach ojca
Na początek bądź jak dziecko
bez zastrzeżeń
pokochaj to co masz
Każda następna rzecz
która przyjdzie
będzie wielka
W uśmiechu dziecka jest wiara
taka normalna
ani wielka ani mała
Że kiedy zapłacze
matka albo ojciec
pocieszy
Miej taką wiarę
bez pamiętania o niej
Bez doznawania jej ciężaru
lekką
ciepłą
Dodane przez gacek
dnia 03.04.2007 05:44 ˇ
6 Komentarzy ·
839 Czytań ·
|